عسل، یک ماده غذایی فراتر از یک قند مفید، در دوران باستان بسیار مورد استفاده قرار میگرفته است، اما امروزه ارزش واقعی آن به اندازه کافی شناخته نمیشود. شاید با بوجود آمدن شیرین کنندههای بیشتر و ارزان تر که با پیشرفت تکنولوژی در دسترس قرار گرفتهاند، افراد احساس میکنند که جایگزینهای زیادی برای قند دارند نیازی به مصرف قندهای گرانتر احساس نمیکنند. همان طور که این گونه افراد اصرار میکنند، عسل صرف نظر از منبع و حالت آن، تنها یک ماده قندی است.
افرادی وجود دارند که خواص عسل را مشاهده کردهاند و بدون تردید پس از خواندن مطالب سایت ما، نظراتی ارائه میدهند و به دنبال مدارک و گواهینامه نویسنده و شواهد تجربی در حمایت از ادعاهای ما مبنی بر خواص عسل هستند. تعداد کمی از این افراد متوجه میشوند که پیش از اینکه عسل را یک ماده غذایی عاری از کالری و نوعی ماده قندی گران قیمت بدانند و ارزش آن را زیر سوال ببرند و بیپایه و مضحک دانستن مطالب ما، شاید بهتر باشد تا حداقل بخشی از صدها مقاله سایت ما را مطالعه نمایند. با این حال بسیار عجیب است که برخی افراد همچنان به دنبال گزارشات علمی درباره عسل به عنوان یک ماده قندی برتر برای اطمینان از خواص عسل هستند، اما هیچ گاه درباره فواید و مضرات قندهای تصفیه شده و حتی قندهای مصنوعی که روزانه مصرف میکنند، هیچ گونه تردیدی ندارند.
اگر برخی انواع مواد شیرین کننده را مصرف میکنید، عسل را نیز امتحان کنید و سریعاً از آن صرف نظر نکنید. این مایع طلایی رنگ، خاصتر از آن است که تنها به عنوان یک ماده قندی دستهبندی شود. عسل نه تنها یک شیرین کننده ممتاز است بلکه خواص عسل برای مغز اثبات شده است و انتخاب هوشمندانهای برای این منظور نیز به شمار میرود و فراتر از یک ماده غذایی یا یک ماده قندی ساده است، بطوری که به عنوان دارویی برای بسیاری از بیماریها، بریدگیها، سوختگیها و غیره نیز به شمار میرود. برای آن دسته از منتقدانی که اعتقاد دارند که تمام قندهای اشباع شده، از رشد باکتریها جلوگیری میکنند و عسل در این مورد استثنا نیست و بوسیله واقعیت درمانی عسل در برابر زخمها تحت تأثیر قرار نگرفتهاند، مطالعه تحقیقاتی را پیشنهاد میکنیم که خواص درمانی سریعتر عسل نسبت به شکر قهوهای را اثبات نمودهاند.
خواص عسل برای مغز ؛ راز یک تغذیه عالی
کمی وقت صرف کنید و شواهد علمی عملکرد ضدالتهابی و خواص محافظتی آنتیاکسیدانی عسل در مقابل بیماریهای قلبی عروقی، شیمی پزشکی معاصر و تأثیر مصرف روزانه عسل بر درمان زخم معده و تحقیقاتی را مطالعه کنید که نشان میدهند که مصرف عسل (در مقایسه با شکر تصفیه شده خوراکی یا HFCS) مستقیماً به شکلگیری گلیکوژن کبد و تثبیت میزان قند خون منجر میشود و تنش متابولیک را کاهش داده و فرآیندهای سوخت و ساز و دفع چربی را بهبود میبخشد و بدین ترتیب با دو مورد از مولفههای اصلی سندروم متابولیک، یعنی دیابت نوع ۲ و چاقی، مبارزه میکند. امروزه آن دسته از یافتههای پژوهشهای تجربی که به مزیتهای عسل اشاره دارند، هر ساله در حال افزایش هستند و خواص عسل برای مغز یکی از مزیت های مهم عسل است.
مایک مکاینس، پزشک، کارشناس تغذیه ورزشی، فیزیولوژیست ورزشی و نویسنده کتاب «رژیم خواب زمستانی» عنوان میکند که استرس متابولیک مکرر که ناشی از تولید بیش از حد هورمونهای استرس در زمان کمبود ذخیره گلیکوژن کبدی کافی در زمان خواب است، به مرور زمان به متابولیسم گلوکز ناقص، مقاومت در برابر انسولین، دیابت و افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، فشار خون بالا، چاقی، پوکی استخوان، برخی اشکال سرطان و مشکلات متعدد تخریب عصبی میشود. تمام این مشکلات با کاهش استرس اکسیداتیو همراه هستند. بر اساس تحقیق او، «نقش عسل در تأمین خواب احیاگر»، عسل ذخیره گلیکوژن مناسب را در کبد تضمین نموده و نقش قابل توجهی در کاهش استرس اکسیداتیو از طریق آنتیاکسیدانها، مواد معدنی و سایر مواد فعال زیستی ایفا میکند.