تولیدکنندگان بریتانیایی از مقررات پیشنهادی اتحادیه اروپا برای توقف تجارت عسل تقلبی حمایت میکنند.
زنبورداران بریتانیایی از قوانین جدید پیشنهادی برای مبارزه با تقلب در زنجیره تامین حمایت میکنند و تضمین میکنند که یک شیشه عسل را میتوان در طول سفر تا ۵۰۰۰ مایل از کندو تا قفسه مغازه ردیابی کرد.
پارلمان اروپا با قوانین برچسب گذاری جدید در پروژه ای برای ایجاد یک سیستم ردیابی عسل از برداشت تا مصرف کننده موافقت کرده است. قوانین پیشنهادی بخشی از بازنگری اساسی «دستورالعملهای رهگیری محصولات» از جمله دستورالعمل عسل است.
تولیدکنندگان و فروشندگان عسل در بریتانیا خواستار تصویب این قوانین در بریتانیا هستند. عسل یکی از رایج ترین غذاهایی است که هدف سودجویان قرار میگیرد، به طوری که تحقیقات کمیسیون اروپا در مارس گذشته نشان داد 46 درصد از محصولات عسل مشکوک به تقلب است.
لین اینگرام، زنبوردار چیره دست در سامرست و رئیس شبکه معتبر Honey Authenticity UK، گفت: «تغییرات دستورالعمل عسل اتحادیه اروپا گام مثبتی در توقف تجارت عسل تقلبی است. این به مصرف کنندگان اطمینان بیشتری در مورد کیفیت و اصالت عسلی که خریداری میکنند، میدهد.
بر اساس قوانین جاری در اتحادیه اروپا و بریتانیا، هیچ الزامی برای شناسایی کشورهای مبدا عسل مخلوط شده از بیش از یک کشور وجود ندارد. کشور مبدا باید تحت قوانین پیشنهادی جدید اتحادیه اروپا و تحقیقات جدید انجام شده برای شناسایی راه حلهای دیجیتال برای ردیابی عسل در طول زنجیره تامین برچسب گذاری شود.
دولت با فشار مواجه است تا اطمینان حاصل کند که تولیدکنندگان عسل همان اطلاعات را برای مصرف کنندگان بریتانیا ارائه میدهند.
چین بزرگترین صادرکننده عسل و بریتانیا بزرگترین مشتری آن است. چین در سال 2022 بیش از 156000 تن عسل صادر کرد و انگلیس بیش از 34000 تن عسل وارد کرد. زنجیره تامین بینالمللی عسل میتواند برای کلاهبردارانی که محصولات را با شربت قند ارزانتر تقلب میکنند، سودآور باشد. عسل چینی مورد هدف قرار گرفته است و واحدهای صنعتی در آنجا شربت فروکتوز را برای مخلوط کردن با عسل تبلیغ میکنند و ادعا میکنند که میتواند از رایج ترین آزمایشات مورد استفاده توسط تنظیم کنندهها فرار کند. آزمون آزمایشگاههای آلمانی روی عسل سوپرمارکتهای بریتانیا در سالهای اخیر – که به صورت خصوصی سفارش داده شدهاند – احتمال تقلب را نشان میدهند، اما نتایج توسط واردکنندگان و سوپرمارکتها به عنوان غیرقابل اعتماد رد شده است. آژانس استانداردهای غذایی میگوید برای ایجاد آزمایشهای قابل اعتماد برای تشخیص عسل تقلبی به کار بیشتری نیاز است.
سال گذشته آزمایش عسل وارداتی توسط کمیسیون اروپا نشان داد که بیشترین تعداد محمولههای مشکوک از کشور چین بوده است که 66 مورد از 89 محموله مشکوک اعلام شده است.
عسل چینی همچنین در میان بسیاری از زنبورداران به دلیل روش رایج استخراج عسل قبل از رسیدن در کندوها و خشک کردن مصنوعی آن برای کاهش رطوبت مورد بحث است. تعریف قانونی عسل این است که باید اجازه داد در کندو رسیده شود.
پروفسور نوربرتو گارسیا، رئیس کمیسیون اقتصاد زنبورداری Apimondia، گفت: «تولید عسل نارس یک روش تولید ناعادلانه است که بهطور غیرقانونی کامل شدن را سرعت میبخشد و به روشهای تولید سنتی صادقانه آسیب میزند.
او گفت: «این امر بر زنبورداران صادق تأثیر میگذارد و به معنای فریب مشتریان است، زیرا آنها محصولی را که انتظار دارند و هزینه آن را میپردازند دریافت نمیکنند». وی افزود: اپیموندیا از به روز رسانی بخشنامه عسل استقبال کرد.
هر گونه تصمیم گیری در آینده در مورد روشهای مختلف تولید عسل در سطح جهان نیاز به بررسی دقیق دارد تا اطمینان حاصل شود که برخی عسلها صرفاً بر اساس کشور مبدا قضاوت نمیشود.