بره موم ماده ای است شبیه موم، خمیری شکل و چسبناک با بوی نسبتاً مطبوع که رنگ آن از زرد، سبز و قرمز تا قهوه ای تیره متغییر میباشد. برهموم معمولاً در جلوی دریچه پرواز کلونی زنبورعسل یافت شده و زنبوران برای ساخت آن از صمغ یا رزین موجود در تنه، شاخه، برگ و جوانه گیاهان استفاده میکنند و آنرا با پولکهای مومی که از غدد مخصوص در شکم زنبورترشح میشود ترکیب مینماید.http://zanbordaranpishro.ir
زنبور به دلیل خاصیت بالای میکروب کشی بره موم، آنرا بـرای ایـجاد یـک سطح صـاف و همـوار در داخـل حجرههایی که ملکه قصد تخم ریزی در آن را دارد استفاده مینماید و با توجه به خاصیت میکروب کشی بالای بره موم، یک محیط استریل جهت نوزادان زنبور که در مقابل انواع میکروبها بسیار ناتوان هستند بوجود میآید.
نقش بره موم در کندو
1- سیستم ایمنی خارجی در کندو
2- پدافند شهد
3 – برخورد با میکروارگانیسم های مهاجم و بیماریزا
4- ماده ای ساختمانی با فن آوری بالا
5- ضد عفونی کندو
تاریخچه استفاده از بره موم
1- مصریها
2- یونانیها
3- رومیها
4- جهان اعراب
5- بره موم در اروپا
اجزای تشکیل دهنده بره موم زنبور عسل
* رزینها – 45 تا 55 درصد
* موم و اسیدهای چرب – 25 تا 35 درصد
* روغنهای فرار- 10 درصد
* دیگر مواد آلی و معدنی- 5 درصد
نقش بره موم به عنوان دارو
1 – ضد اسید
2- آنتی بیوتیک
3- دارویی بی حسی و بی هوشی
4- ضد حساسیت
5- ضد قارچ
6- ضد التهاب
7 – خاصیت آنتی اکسیدان و محافظ
8- ضد ویروس و اثرات محرک ایمنی
9- ضد عفونی کننده
10 – ضد تومور و پرتو (تشعشع)