در این ربع قرن مجلات کلک و بخارای استاد دهباشی همیشه جلوهگاه شخصیت و خدمات فرهنگی کسانی بوده که موج سیاستهای روز، گاه آنها را به بوته فراموشی جامعه سوق داده و نسلهای تازه رو از آشنایی با آنها دور میکرده است. استا دهباشی بر این باور است هرچیز و هرکس که حق او ادا نشده، باید از او حرف زد.
بیشتر برنامه بخارا که تا امروز چند صدبرنامه از آن برپا شده، ادای حق کسانی است که عشق پاک، دهباشی به ایران و فرهنگ ایرانی، او را مسئول قدردانی از آنها و برپایی شبهایی به نام آنها کرده است.
این شبها (نشستها) کم کم از مرزهای ایران به کشورهای دیگر و به آداب و فرهنگ ملتهای دیگر هم گسترش یافته و مواردی بیش آمده که موضوعی، نامی یا متفکر و پژوهنده، یک ایران شناس و یا شخصی که در تحول فکری و سیاسی جهان نقش موثری داشته و برای ما آشنا نبوده، با خواندن شمارهای خاص از بخارا یا شب خاص آن تازه دریافتهایم که ذهن کجکاو و پژوهنده استاد دهباشی سوغات فکر خلاق، خود را نشر میدهد.
اما این بار با کمک و راهنمایی «مهندس حسن سلیمانی» مدیرعامل محترم شرکت هفت گوهر که ایدههای جذاب او برای زنبورداران همیشه رهاورد مثبت داشته و دارد، شب زنبور عسل در بخارا شکل میگیرد.
این نشست با حضور اندیشمندان، نویسندگان و متفکمران با حضور کارشناسان صنعت پرورش زنبور عسل یکشنبه هشتم بهمن 1402 ساعت 5 بعدازظهر در تالار فردوسی برپا میشود.
چقدر زیباست این ضیافت که ادب، فرهنگ و هنر همچون خود زنبور عسل که کارش بر مدار هنر، نکویی و تلاش خستگیناپذیر است به ملاقات هم میآیند تا در مسیر زندگی و حکمتهای این موجود ارزشمند به حال بشریت، بیاموزیم و دانستهها و خلاقیتهای اهالی ادب، معرفت و هنر را به این ترکیب بیامیزیم.
پیشینه برپایی شبهای بخارا اغلب به افراد مزین است و گاه به موضوعات غیر میپردازد. راز و رمز زندگی زنبور عسل، اعجاز و حکمتهای این حشره مفید از هم اکنون حلاوت «شب زنبور عسل» را در نشست بخارا چشیدنی خواهد کرد. در این شب تعدادی از کارشناسان بخش زنبور عسل نیز سخنرانی خواهند داشت.
این اقدام شایسته و تسری فرهنگ زنبور عسل و شناساندن آن به جامعه که اقدامی در خور تحسین است را گرامی داشته و نیک امیدوار خواهیم بود که تعامل سازنده اهالی فرهنگ و هنر با آموزههای صنعت پرورش زنبور عسل پیامدهای مثبت و ثمرات گراسنگی خواهد داشت.