محصولات طبیعی ممکن است راه حلهای جالبی برای سلامت زنبورهای عسل باشند.
سودمندی محصولات طبیعی فقط برای انسانها نیست. زنبوران عسل مانند سایر موجودات میتوانند از برخی محصولات و افزودنیهای مفید که در حال استفاده در خوراکها هستند بهره بگیرند. منوط بر آنکه سودمندی این مواد با تحقیقات و پژوهشی علمی ثابت شده باشد.
به گزارش بخش بین الملل مجله زنبورداران پیشرو به نقل از سایت BeeCulture محققان وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)و خدمات تحقیقات کشاورزی (ARS) از آزمایشگاه تحقیقات زنبور عسل در بلتسویل، مریلند دریافتند که خواص دارویی برخی محصولات طبیعی باعث کاهش سطح ویروس و بهبود سلامت روده در زنبورهای عسل میشود.
در میان نتایج این مطالعه که اخیراً در Applied Sciences منتشر شد، محققان کاهش قابل توجهی در سطح ویروس در زنبورهای تغذیه شده با کاکائو خام و هسپریدین، یک ماده شیمیایی گیاهی که معمولا در مرکبات و سایر میوهها و سبزیجات یافت میشود، دریافتند.
همچنین در زنبورهای تغذیه شده با کریزین، کورکومین و وانیلین سطوح کمتری از ویروسها وجود داشت. کریسین یک ماده شیمیایی است که در عسل و گیاهان مختلف مانند گل ساعتی و آهک نقرهای یافت میشود. کورکومین (ماده اصلی زردچوبه) یک ماده شیمیایی زرد روشن است که توسط گیاهان تولید میشود و به دلیل داشتن رنگ متمایز زردچوبه شناخته شده است. وانیلین یک ترکیب شیمیایی از عصاره دانه وانیل و جزء طعم دهنده اصلی وانیل است.
نتایج همچنین نشان داد که برخی از محصولات طبیعی تأثیرات مثبتی بر سلامت روده و پاسخ ایمنی زنبورها دارند. به عنوان مثال، زنبورهایی که با ویتامین E تغذیه میشوند، سطح گیلیاملا، یک باکتری روده را به میزان قابل توجهی کاهش دادهاند. علاوه بر این، در زنبورهای تغذیه شده با کورکومین، وانیلین و هسپریدین نیز سطوح کمتری از گیلیاملا وجود داشت.
در حالی که گیلیاملا میتواند برای زنبورهای عسل مفید باشد، مقدار بیش از حد باکتری روده میتواند بر سلامت آنها تأثیر منفی بگذارد.
دانشمندان در آزمایشگاه تحقیقات زنبورهای خدمات تحقیقات کشاورزی (ARS) در بلتیس ویل از روش تغذیه با دست برای رساندن پاتوژنها و داروها به زنبورها استفاده میکنند.
جی ایوانز، حشره شناس و محقق آزمایشگاه تحقیقات زنبور عسل، میگوید: گیلیاملا یک باکتری رایج حتی در زنبورهای سالم.
عدم تعادل باکتریایی روده میتواند برای زنبورها مضر باشد. اگر سطح گیلیاملا بالا باشد، گیلیاملا میتواند جای سایر باکتریهای هسته را بگیرد. بر اساس نتایج این مطالعه، اگر رژیم غذایی یا درمان زنبورها به حفظ ترکیب خوبی از باکتریهای «مفید» در روده زنبورها کمک کند، به نظر میرسد که این به تقویت پاسخهای ایمنی آنها کمک میکند.
20 محصول طبیعی مورد استفاده در این مطالعه شامل عصارههای بومی و ترکیبات فردی شناخته شده برای حمایت از ایمنی، دارای خواص ضد ویروسی یا ضد میکروبی و/یا کنترل انگلها و آفات بود.
دانشمندان در مورد این محصولات طبیعی به عنوان جایگزینهای ایمن تر و مقرون به صرفه تر برای آنتی بیوتیکها و مواد شیمیایی مصنوعی تحقیق میکنند. درک اثرات این محصولات طبیعی همچنین میتواند به دانشمندان کمک کند تا محصولات و گلهای بهتری را برای رژیم غذایی زنبورها تعیین کنند.
دکتر ایوانز گفت: «بسیاری از محصولات طبیعی آزمایششده بهعنوان اجزای ایمن مواد غذایی شناخته میشوند و به طور بالقوه تولید آنها ارزانتر است». این نتایج همچنین میتواند ما را در مورد محصولات و گلهای سالم تر برای زنبورها آگاه کند. زنبورها در جستجوی محصولات زراعی یا کاشت گلهای غیر زراعی که این فواید را دارند میتوانند به طور طبیعی سلامتی بهتری داشته باشند.
سرویس تحقیقات کشاورزی و آژانس تحقیقاتی علمی داخلی وزارت کشاورزی ایالات متحده همواره بر راه حلها برای کاهش مشکلات کشاورزان که بر میزان تولید محصولات کشاورزی در آمریکا تأثیر میگذارد، تمرکز میکند. کارشناسان بر این باورند که هر دلار سرمایه گذاری در تحقیقات کشاورزی 17 دلار تاثیر اقتصادی دارد.
محصولات طبیعی برای سلامت زنبور عسل
28
دی