قطعا برای خیلی از شما این تصور وجود داره که همه عسل ها دارای طبع گرمی هستند و مصرف عسل در روزهای گرم باعث میشه حرارت بدن تون بالا بره و به همین جهت هم عسل مصرف نمی کنید. امسال هم که زودتر از سال های گذشته تابستون رو داریم حس می کنیم و روزهای گرم خیلی زودتر از پارسال شروع شده. حال سوالی که پیش میاد اینه که در روزهای گرم تابستون هم میشه عسل مصرف کرد؟ آیا مصرف همه عسل ها به یک اندازه گرمی در بدن ایجاد می کنند و نگران جوش زدن و خارش پوست و یا بالا رفتن دمای بدن تون هستید؟
عسل های تولید شده در مراتع ایران دارای ویژگی های منحصربفردی هستند و بایستی بدونید که طبع عسل ها به لحاظ گرمی متفاوت ست. عسل ها بسته به منشا گیاهی شون و این که زنبورعسل از شهد چه گیاهی تغذیه کرده است می تونه گرمی کم یا زیادی داشته باشه حتی برخی از عسل ها رو وقتی مصرف می کنید گرمای بدن رو کاهش میده و می تونیم بگیم این عسل ها طبع خنکی دارند.
عسل ها در واقع عصاره دارویی گیاهی هستند که زنبورعسل از شهدشون تغذیه کرده است و طبع اون عسل ها می تونه تا حد زیادی تحت تاثیر شهد اون گیاه باشد. به طور مثال در عسل های آویشن، سیاه دانه، زنیان و یونجه مشابه با خود گیاه طبع عسل هم گرمی بالایی خواهد داشت اما در عسل های کنار، زرشک، گشنیز و مرکبات طبع عسل به سمت سردی تمایل داشته و افراد با طبع گرم بهتر است که عسل های با طبع گرمی پایین تر رو مصرف کنند.
در روزهای تابستان که دمای محیط و بالطبع دمای بدن مون بالا میره همیشه این سوال و نگرانی وجود داره که نبایستی عسل مصرف کنم چون گرمای بدن رو می بره بالا و اذیت میشم. اما این جا خدمتتون عرض می کنم که نبایستی به همین سادگی مصرف یکی از سالم ترین غذاها رو به این جهت محدود کرد و می تونید با آگاهی ازطبع عسل ها انتخاب بهتری داشته باشید تا علاوه بر استفاده کردن از خواص تغذیه ای و دارویی عسل ها نگرانی بابت گرمی بدن تون نداشته باشید.
حالا با همه این توضیحات برای این روزهای گرم چه نوع عسلی مصرف کنم؟
عسل های با طبع خنک همچون عسل کنار، عسل مرکبات، عسل اقاقیا، عسل گشنیز، عسل سماق، عسل خارشتر. استفاده از این عسل ها با توجه به طبع خنکی که دارد بهترین انتخاب برای روزهای گرم تابستان خواهد بود. با مصرف این عسل ها دمای بدن شما همچون عسل های آویشن و سیاه دانه و گون افزایش نمی یابد و می تونید با خیال راحت این عسل ها رو مصرف کنید.