حفظ بهداشت و تشخیص به موقع، دو عامل مهم کنترل بیماری لوک آمریکایی
مهندس غفوری درباره بیماری لوک آمریکای گفت: بیماری لوک آمریکایی درمان ندارد لذا تمام توصیهها بر کنترل و پیشگیری استوار است و مصرف آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری به هیچ وجه منطقی نیست
مهندس غفوری کارشناس ارشد رشته زنبور عسل در یک برنامه لایواینستاگرامی درخصوص بیماری لوک آمریکایی گفت: لوک آمریکایی یک بیماری نوزداران زنبور عسل است که ماندگاری عامل بیماری از 3 تا 10 سال در موم و اسپور بیماری تا 70 سال در محیط زندهمانی دارد و در صورت وجود شرایط مساعد دوباره فعال میشود. وی به 12 راه انتقال این بیماری اشاره کرد و اظهار داشت:
1- رفتار بهداشتی زنبوران عسل
2- از طریق تولید و تکثیر ملکه
3- غارت و باخت
4- خرید و فروش محصولات زنبور عسل آلوده
5- بکارگیری لوازم و تجهیزات
6- منابع آب آلوده
7- پروانه موم خوار
8- لباس و تجهیزات زنبوردار
9- خرید و فروش زنبور آلوده
10- پوکه های مستعمل
11- شربت و خوراک زنبور عسل آلوده که عمدتا توسط زنبورداران تهیه می شود
12- ورود اشتباهی زنبور به کندوی دیگر
از مهمترین عوامل انتقال و انتشار بیماری لوک آمریکایی است. مهندس غفوری گفت: اولین خط دفاعی در برابر بیماری لوک آمریکایی حفظ بهداشت و تشخیص زودهنگام و بهنگام بیماری است که میتواند در کنترل و مقابله به زنبوردار کمک کند.
وی افزود: بیماری لوک آمریکایی 5 ژنوتیپ مختلف دارد که به نامهای اریک یک تا اریک 5 نامگذاری شده است که برخی کشندگی بسیار سریعی تا 3 روز دارند. یک لارو بیمار میتواند تا یک میلیارد اسپور عامل بیماری داشته باشد. این در حالی است که برای شروع بیماری در نوزاد به 10 آندوسپور یا کمتر نیاز است.
و به عبارت «عملیات خوب زنبورداری» برای کنترل بیماری لوک آمریکایی اشاره کرد و گفت: این عملیات به حفظ بهداشت، نگهداری کندو قوی با جمعیت سالم، عدم حضور در مناطق آلوده و تشخیص به موقع بیماری دلالت دارد.
وی در پایان زنبورداران را به عدم مصرف آنتیبیوتیکها برای مقابله با این بیماری ترغیب کرد