آخرین خبرها, اخبار, اعلانات مهم, مقالات, مقالات نشریه

پاشنه آشیل موفقیت تشکل‌ها، گسستن بند ناف اتکا به دولت

پاشنه آشیل موفقیت تشکل‌ها، گسستن بند ناف اتکا به دولت ✍🏼 صادق سهوانی

به قلم صادق سهوانی

دصادق سهوانییروز 23 مرداد ماه در آئین تجلیل تشکل‌های بخش کشاورزی از مهندس دماوندی‌نژاد معاون پیشین بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ایشان یک جمله کلیدی به تشکل‌ها گفته که باید سرلوحه همه فعالیت‌ها باشد.

اگرچه معاون پیشین بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی وعده‌های بسیاری به تولیدکنندگان داد که صورت اجرایی نیافت البته عمده دلیل آن به مشکلات مالی، اقتصادی و برنامه‌ریزی موجود در دولت سیزدهم باز می‌گردد که بازهم در فحوی کلام ایشان این عبارت کلیدی نمایان است.

مهندس دماوندی نژاد که برخوردار از تجربه چند دهه‌ مدیریت‌های گوناگون و وزارت جهاد کشاورزی است یک جمله کلیدی را عنوان کرد که تمامی تشکل‌هایی که در این مراسم حضور داشته‌اند برای مقابله با چالش‌های موجود و برون رفت از مشکلات باید آن را در دستور کار قرار دهند.

به نقل از گزارش روابط عمومی و امور بین الملل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران «دماوندی نژاد با استناد به تجربیات خود طی سه دهه فعالیتش در مسئولیت‌های مختلف بویژه جهاد کشاورزی و همچنین نمونه تجربیات موفق در کشورهای توسعه یافته جهان، خطاب به مدیران تشکل‌های کشاورزی خواستار استقلال عمل کامل در ارائه خدمت به اعضای خود و گسستن بند ناف اتکا به دولت که درگیر امور مهم دیگر است شد و گفت خودتان ابتکار عمل را در دست بگیرید.

فارغ از ارزیابی عملکرد مهندس دماوندی نژاد در دوران مسئولیتش که قصد این نوشتار نیست شاید بتوان گفت این مهمترین پیامی است که اکنون می‌توان به تشکل‌ها برای برنامه‌ریزی آینده، پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های طولانی مدت که جز صرف وقت و انرژی و تلف کردن عمر تولیدکنندگان حاصل دیگری ندارد، باشد.

این پیام پاشنه آشیل برای همه تعاونی‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی به ویژه صنعت زنبور عسل است که در این شرایط سخت، نمی‌بایست به دولت برای پیگیری مطالبات امیدی داشته باشد و در یک روند منطقی اتکا خود به بخش دولتی به حداقل برسانند. این واقعیتی منبعث از شرایط کنونی اقتصادی و اجتماعی کشور است که تشکل با اتکا به نیروهای درون زا به فکر رفع مشکلات خود باشند. دقیقا همان چیزی که مهندس دماوندی نژاد تاکید کرده البته با نگاهی به پیشینه مطالبات و انتظاراتی که تاکنون زنبورداران داشته‌اند و میزان تحقق آنها از سوی دولت، می‌توان به سادگی به این مفهوم رسید که دلبستگی به دولت برای چاره‌جویی، تسهیل امور و برنامه‌ریزی برای صنعت زنبور عسل کار به جایی نخواهد برد.

پیشینه تشکل‌های موفق جهانی نیز نشان می‌دهد که تنها براساس توانمندی‌های درون سازمانی، ایده‌پردازی، خلاقیت و تلاش خود، کارهای بزرگ اقتصادی را انجام می‌دهند و نه براساس حمایت‌های دولتی. ولاغیر.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید