دکتر محرمی رئیس انجمن زنبورعسل ایران اعلام کرد: امسال یک هزار و ۲۰۰ زندانی کشور در قالب یک برنامه منسجم در حوزه صنعت زنبورداری و پرورش زنبور عسل آموزش دیدند.
به گزارش خبرنگار مجله زنبورداران پیشرو به نقل از ایرنا، مجتبی محرمی عصر پنجشنبه در دومین روز از سومین کنگره بین المللی و یازدهمین کنگره ملی پژوهشی زنبور عسل ایران که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مستقر در کرج برگزار شد، افزود: این انجمن به صورت مرتب و منظم نشستهایی را در حوزه زنبورداری کشور و مسایل علمی آن برای قشرهای مختلف مردم برگزار میکند.
وی اظهار کرد: انجمن زنبور عسل کشور نیز در همایشهای مختلف علمی شرکت فعال داشته و به ارایه مقالات و موضوعات علمی میپردازد.
وی گفت: در حوزه آموزش یکی از مهمترین رویدادها، انعقاد تفاهم همکاری با شرکت زنبورداران پیشرو بود که منجر به آموزش یک هزار و ۲۰۰ زندانی شد. محرمی با بیان اینکه در نتیجه این آموزشها برای تعدادی از زندانیان شغل ایجاد شده است، تصریح کرد: انجمن زنبور دارای درتلاش است تا مشکلات این بخش را به گوش مسوولان کشوری برساند.
وی با اشاره به اینکه در این موضوع به صورت نسبی موفق بوده ایم، گفت: در نظر داریم جلسات هم اندیشی با تشکلها و اتحادیه و تعاونیهای زنبورداری کل کشور داشته باشیم که بخشی از آن شروع شده است.
رییس انجمن زنبور عسل ایران ادامه داد: همچنین تفاهم نامههایی با برخی از انجمنها از جمله انجمن طب سنتی ایران داشتیم تا در قالب این تفاهم نامه در معرفی آپی تراپی (اربرد دارویی محصولات زنبورعسل) قدمهای خوبی برداریم.
وی به اقداماتی برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان نیز اشاره کرد و گفت: انجمن زنبور عسل ایران نیز حمایتهایی از دواطلبان ورود به این حوزه انجام داده است ضمن اینکه در مقایسه با سالهای گذشته در حوزه توسعه این صنعت و ایجاد شرکتهای دانش بنیان و تجاری سازی محصولات زنبور عسل قدمهای خوبی برداشته شده است.
رییس انجمن زنبور عسل ایران در این کنگره به موضوع بیماریهای زنبور عسل و استرسهای زیستی که جمعیت کلنیها را تهدید میکندپرداخت و افزود: در یک کلنی زنبور عسل، هزاران زنبور بالغ، لارو و شفیره در یک فضای محدود با یکدیگر زندگی میکنند و صدها کلنی یک زنبورستان را تشکیل میدهند و صدها زنبورستان در یک منطقه مستقر میشوند.
افزایش تراکم کلنیهای زنبور عسل در یک منطقه، زمینه تهاجم انواع بیماریها و عوامل عفونی متداول و یا حتی نوظهور را فراهم کرده و سلامت کل جمعیتها را به خطر میاندازد.
علاوه بر بیماریهای عفونی که به اصطلاح استرسهای زیستی نامیده میشود، عوامل بیماری زای غیرعفونی و یا غیر زیستی نیز جمعیت کلنیها را تهدید میکند. عوامل غیرزیستی شامل انواع مسمومیتهای ناشی از حشره کش ها، آفت کش ها، گیاهان سمی، سرما، گرما، تغذیه ناکافی، آلودگیهای صنعتی و شیمیایی ناشی از پسماندهای کارخانجات صنعتی میباشد.
آسیب شناسی ناشی از این استرسها اهمیت بسیار زیادی داشته و امروزه در علوم زیستی زنبور عسل جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است.
سومین کنگره بین المللی و یازدهمین کنگره ملی پژوهشی زنبور عسل به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت که ۲ روز اول آن به ارایه مقاله و سخنرانیهای علمی اختصاص دارد و ۲ روز بعدی به برگزاری کارگاههای آموزشی اختصاص دارد.
از سراسر کشور به دبیرخانه این کنگره ۱۲۶ مقاله رسیده که ۲۲ مقاله برای ارایه شفاهی و ۸۶ مقاله نیز برای ارایه به صورت پوستر توسط داوران پذیرفته شد و ۱۸ مورد نیز پذیرفته نشد.