مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: اطلس مراتع کشور با اجرای پروژه ملی رقومیسازی محدودههای ممیزی مراتع و طرحهای مربوط به آن تهیه میشود.
به گزارش خبرنگار مجله زنبورداران پیشرو به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «ترحم بهزاد» افزود: تهیه اطلس مراتع یا نقشه پوشش گیاهی، نخستین گام برای پایش و ارزیابی عرصههای مرتعی با هدف حفاظت، احیاء و توسعه مراتع موجود و تهیه بانک اطلاعات پایه و موضوعی است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: در این راستا با تنظیم موافقتنامهای از محل اعتبارات طرح حفاظت، پایش و کمک به احیای مراتع کشور، پروژه ملی با عنوان رقومیسازی محدودههای ممیزی مراتع و طرح های مرتعداری برای دو سال تعریف شده است.
وی اعتبار اجرای پروژه ملی رقومیسازی محدودههای ممیزی مراتع و طرحهای مرتعداری را ۶ میلیارد تومان برآورد کرد.
بهزاد اظهار داشت: اجرای پروژه رقومیسازی سامانهای عرفی مراتع از طریق سامانههای اطلاعات جغرافیایی (Gis) و مدیریت جامع منابع طبیعی(Samta) انجام میشود.
وی هدف از رقومیسازی سامانهای عرفی را یکپارچهسازی، موزاییک کردن و رفع تداخلات مرزی سامانها بهمنظور اجرای دقیق عملیاتهای اصلاح، احیاء و توسعه و بهرهبرداری بهینه از مراتع عنوان کرد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این پروژه مطابق با برنامه زمانبندی طراحی شده از مهر امسال در هفت استان آذربایجان غربی، کردستان، گیلان، خراسان شمالی، سمنان، یزد و کرمان از طریق شرکت مهندسان مشاور به مرحله اجرا خواهد رسید و بقیه استانها مطابق با شرح خدمات ابلاغی عمل خواهند کرد.
وی اظهار داشت: با اجرای این پروژه، همه نقشههای مراتع از حالت دستی به صورت سیستماتیک درآمده و دارای مختصات جهانی میشوند.
بهزاد خاطرنشانکرد: تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار سامان عرفی با مساحتی حدود ۴۰ میلیون هکتار در سطح ممیزی مراتع و ۲۸ میلیون هکتار در محدوده طرحهای مرتعداری رقومی شده است. طراحی، پیادهسازی، تولید و ارائه نقشهها، تولید دادههای مکانی و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS) یا خدمات بر روی رایانه، رقومی سازی نامیده میشود.