آخرین خبرها, اخبار, اعلانات مهم

مصاحبه اختصاصی با فاطمه برآورده کارشناس ارشد مامایی و متخصص عنبیه‌شناسی

عنبیه شناسی

چشم شما هم می‌بیند، هم می‌گوید

کنکاشی پیرامون دانش عنبیه شناسی

اشاره:
در ابتدای سالهای دهه سوم قرن نوزدهم پسری مجارستانی با نام ایگناتس فون پکزلی، به طور اتفاقی یک جغد را در باغ به دام انداخت. در جریان رهاسازی او از دام، پای راست جغد شکست. پکزلی به طور اتفاقی با نگاه کردن به درون چشم درشت و واضح جغد، متوجه نشانه سیاه رنگی در عنبیه و در موقعیت معادل ساعت 6 شد. پکزلی پای جغد را جا انداخت و او را برای دست آموزی نگاه داشت. در طی مراقبت‌های مستمر از جغد و در طول درمان متوجه شد که پرده سفیدرنگی روی نقطه و نشانه سیاه درون چشم را پوشانده و نوار سفیدرنگی آن را ا حاطه کرده است. او بعدها فهمید که روند تشکیل بافت ترمیمی را مشاهده کرده است. سال‌ها بعد که پکزلی دانشجوی پزشکی جوانی بود، با دیدن علامت سفید در موقعیت ساعت 6 درچشم یک جوان با سابقه شکستگی ساق پا بیش از پیش به یافته‌های دوران کودکی خود اطمینان کرد و در آن جا فرصت یافت تا هزاران بیمار را قبل و بعد از بروز بیماری‌ها و جراحی‌ها بررسی کند و حاصل این مشاهدات، تهیه و تکمیل نقشه اولیه عنبیه شد.
درسال 1866 وی طبابت را در بوداپست آغاز کرد و اولین کتاب «اکتشاف در قلمرو علم طبیعی و پزشکی» را منتشر کرد. این آغازی بر علم عنبیه شناسی یا ایریدولوژی است که برخی معتقدند بوعلی سینا نیز از این دانش بی‌بهره نبوده و شواهدی بر این امر وجود دارد. فون پکزلی بعدها نقشه‌ای از عنبیه در مورد همه بیمارانی که دیده بود رسم کرد که نشان دهنده تمام بیماریها و اثرات بر عنبیه چشم بود. بعدها هنری ادواردتن اولین پزشکی بود که ایریدولوژی را در آمریکا مطرح کرد و پس از او دکتر لیندهر به تحقیق پیرامون عنبیه شناسی پرداخت و کتابی تحت عنوان «درمان طبیعت» نوشت و پس از آن شش جلد کتاب در این مورد نوشت به نام «تشخیص از طریق مردمک چشم» (سال 1919). نقشه عنبیه چشم همچون یک ساعت ترسیم می‌شود که نشان دهنده کلیه اتفاقات گذشته، حال و آینده اعضای بدن است. این دانش اکنون به یکی از مهمترین ابزار تشخیص بیماریها در طب سنتی است که شمار دانندگان آن به حدود 50 نفر در کشور می‌رسد.
فاطمه برآورده کارشناس ارشد مامایی است که پس از فراگیری این دانش حدود 2 سال تجربه تشخیص بیماریها از طریق نقشه عنبیه افراد را دارد. فرصتی دست داد تا در یک همکاری مشترک با نشریه عسل درمانی ویزیت چند بیمار و توصیه‌های درمانی از طریق عسل درمانی انجام شود، دراین خلال مهندس صادق سهوانی خبرنگار مجله عسل درمانی گفتگوی کوتاهی با وی داشته که در ادامه می‌خوانید:

آیا دانش عنبیه شناسی در طب سنتی ایرانیان جایگاهی داشته؟
فاطمه برآورد گفت: برخی معتقدند که شیخ الرئیس بوعلی سینا این دانش را داشته و از آن بهره می‌گرفته و در تشخیص بیماریها و اتفاقاتی که درآینده ممکن است برای شخص رخ دهد- با پیش‌بینی آنچه که در عنبیه افراد می‌دیده- با اصلاح مزاج و از طریق تغذیه آنان را درمان می‌کرده است.
فاطمه برآورده افزود: این دانش اکنون از طریق کتب موجود در حال گسترش است و برخی اطبا و مراکز آموزش طب سنتی آن را به علاقمندان و پزشکان طب سنتی آموزش می‌دهند.
عنبیه چه ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند امکان تشخیص بیماریها را در اختیار بگذارد؟
عنبیه هرفرد همچون اثر انگشت است و کاملا مختص خود اوست و هرگز 2 نفری را یافت نمی‌کنید که عنبیه شبیه به هم داشته باشند. نقشه عنبیه توسط دانشمندان و پزشکان طی سالها ترسیم شده و ارتباط آن با اعضای مختلف بدن و چگونگی حالات آنها مطرح شده است. علائم خاصی در عنبیه نشان دهنده عضو بیمار در بدن است. عنبیه ممکن است دارای علامت خاصی باشد حال به صورت ژنتیکی و مادرزادی و یا بعدا اتفاق افتاده باشد همه این موارد مشخصه‌هایی روی عنبیه چشم دارد. حتی مصرف دارو و روند بهبودی یک بیماری خاص و بیماریهایی که به دلیل سردی یا گرمی مزاج و بدی تغذیه در حال وقوع است، قابل تشخیص است. بنابراین می‌توان با این دانش از بیماری‌های آینده نیز فرد را آگاه و برای جلوگیری و بهبود آن اقدام کرد. لایه‌های مختلف چشم مراحل مختلف شروع بیماری نوع حاد و مزمن شدن یک بیماری را به خوبی نشان می‌دهد که اصلی اساسی و شگرف در تشخیص بیماریها خواهد بود.
آیا چشم چپ و راست یک موضوع را گواهی می‌کنند یا باهم متفاوت هستند؟
اگر بدن را به طور قرینه به دو نیم کنیم اندام سمت چپ درچشم چپ و اندام نیمه راست بدن در چشم راست قابل مشاهده است وبرخی اندامها قسمتی در چشم راست و قسمتی درچشم چپ قابل رویت است که می‌توان همه موارد پیش گفته شده را تعبیر کرد.
آیا با این روش می‌توان جنسیت جنین را درخانم‌های باردار تشخیص داد؟
بله، بعد از پایان 13-12 هفتگی می‌توان به راحتی جنیست جنین را بدون استفاده از ابزارهای تشخیصی مانند آزمایشگاه بیوشیمی، سونوگرافی و اسکن به راحتی تشخیص داد. البته افرادی که آناتومی بدن را می‌دانند و به این دانش مسلط هستند بهتر می‌توانند از علم عنبیه شناسی بهره بگیرند. بنابراین پیش فرض عنبیه شناسی دانستن علم آناتومی بدن است.
آیا وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی این دانش را به رسمیت می‌شناسد؟
متاسفانه خیر. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کماکان با طب سنتی ایرانیان که ریشه در هزاران سال دانش و تجربه ا یرانیان دارد و خوشبختانه خاستگاه آن نیز ایران و دانشمند بزرگ و افتخار ایران بوعلی سیناست، گاهی بی‌توجهی یا کم توجهی می‌کند. به طورمثال حجامت که به طور مکرر از سوی بزرگان دین و به ویژه پیامبر اکرم توصیه شده گاهی مورد هجمه قرار می‌گیرد و با این دانش برخورد نامهربانانه می‌کنند در صورتی که حجامت یکی از پایه‌های درمانی طب سنتی ایرانیان است و اهمیت آن در اسلام بسیار روشن و واضح است.
امیدواریم در آینده به دانش عنبیه شناسی در این وزارتخانه پرداخته شود و به آن اهمیت داده شود.
وی افزود: من به تناسب حرفه‌ام که با بیماری‌های زنان و زایمان سر و کار دارم از دو سال پیش به این سو با فراگیری این علم دیگر از وسایل تشخیصی مانند آزمایشگاه، سی تی اسکن، MRI و… استفاده نمی‌کنم مگر آنکه فردی به تشخیص، اطمینان نداشته باشد و برای قطعیت و آرامش ذهن او بخواهیم به یکی از این موارد متوسل شویم.


تشخیص بیماریها از طریق عنبیه چه مزیت‌هایی دارد؟
این دانش از هزینه‌های تشخیص بیماری به شدت می‌کاهد و دیگر نیازی به آزمایشگاه، رادیولوژی یا سی تی اسکن و ام آر آی نیست. در وقت صرفه‌جویی شده و رفت و آمدهای مکرر بیماران را می‌کاهد. وابستگی کشور را به تجهیزات پزشکی که اغلب وارداتی و با هزینه‌های هنگفت خریداری و در مراکز درمانی مستقر می‌شود، به حداقل می‌رساند.
جالب است بدانید بسیاری از سرطانها با شیوه عنبیه شناسی پیش از آنکه اتفاق بیافتد قابل تشخیص و پیشگیری است. بنابراین از هزینه‌های شیمی درمانی، داروهای گران قیمت و دردهای جان فرسا کاسته می‌شود. تشخیص زودهنگام بیماریها خانواده‌ها و کانون‌های گرم خانوادگی را حفظ و با اصلاح تغذیه و مزاج از طریق طب سنتی می‌توان بسیاری از معضلات و بیماریهای غیر وارگیردار را درمان کرد.
آیا با این شیوه می‌توان اختلالات و بیماریهای روانی را تشخیص داد؟
بله. این علم راه شگرف و جدیدی پیش روی روانپزشکان و متخصصان مغز و اعصاب قرار می‌دهد که بسیاری از بیماریها به ویژه افسردگی‌ها را تشخیص و شیوه و سبک زندگی و تغذیه را اصلاح کرد تا این اتفاقات و بیماریها بروز نکند.
آیا این دانش در کار پلیس و جلوگیری از جرائم می‌تواند نقش ایفا کند؟
اگر قرار باشد که پلیس با این دانش سر و کار داشته باشد بسیاری از جرائم ممکن است قبل از اتفاق افتادن شناسایی شود. در مسایل روانی و روانپزشکی که بخشی از مسایل و جرایم اجتماعی را پوشش می‌دهد کاربرد دارد. بنابراین پلیس هم می‌تواند به خوبی از این دانش استفاده کند.
شما با آگاهی از این دانش بسیاری از ناراحتی‌ها و بیماریهای آنان را تشخیص می‌دهید آیا این موضوع در روابط اجتماعی شما تاثیر ندارد؟
این روش و دانش موضوعی برای تشخیص بیماری و گرفتاریهای افراد است و کمک به زندگی بهتر نه برای قضاوت آنان. من هیچ گاه افراد را قضاوت نمی‌کنم بلکه آنانی که تمایل دارند از وضعیت جسمی و روحی خودآگاه شوند، به آنان مشاوره داده می‌شود که روند تغذیه، سبک زندگی و مزاج خود را اصلاح کنند. جالب است بدانید افرادی که مواد مخدر استفاده می‌کنند به راحتی با این روش قابل تشخیص هستند ولی هیچگاه این موضوع به روی کسی آورده نمی‌شود مگر آنکه بخواهد روش درمان را پیش بگیرد.
فاطمه برآورده یادآور شد؛ درحال حاضر با گروهی از همکاران در حال تحقیق بر روی شناسایی روشهای تشخیص بیماری MS از طریق عنبیه هستیم که امیدوارم در آینده نزدیک به این موضوع پی ببریم.
در عین حال این روش در کشورمان نوپاست و باید با همکاری کلیه تخصص‌های پزشکی و اطبا سنتی شیوه‌های تشخیص بیماری‌های جدید را تحقیق کرد.
وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی نیز بی آنکه بخواهد موضع تقابلی و ناهمگون نسبت به این دانش نوین بگیرید، باید یک مرکز تحقیقات مستقل با استفاده از کارشناسانی که این علم را فراگرفته‌اند در جهت کاستن از هزینه‌های تشخیص و آرامش بیشتر بیماران در اختیار آنان قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید