مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: در چهارمین هفته از آغاز رسمی اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت تاکنون، حدود ۲۰ میلیون اصله نهال در عرصههای طبیعی سراسر کشور با مشارکت مردم و تشکلها کاشته شده است.
به گزارش خبرنگار مجله زنبورداران پیشرو به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ رضا احمدی، مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: از یازدهم آذر که به صورت رسمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت آغاز شده، تاکنون یعنی در چهارمین هفته از اجرای این طرح چهار ساله، حدود ۲۰ میلیون اصله نهال در عرصههای طبیعی سراسر کشور با مشارکت مردم و تشکلها کاشته شده است.
رضا احمدی افزود: استانهای شمالی، یزد، خراسان و خوزستان بیشتر میزان کاشت نهال را در اجرای این طرح داشته اند.
شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز با اشاره به اینکه برای مقاومت، برخی نهالها نیاز است مدت بیشتری (یک الی دو سال) در نهالستان باقی بمانند گفت: با این وجود در اجرای کاشت یک میلیارد درخت، هر سال حدود ۲۵۰ میلیون نهال تولید و کاشت خواهد شد.
اسماعیلی کارشناس محیط زیست هدف از اجرای این طرح را، احیای اراضی جنگلی عنوان کرد و گفت: کاشت نهال باید در قالب مشارکت همگانی اجرایی شود و نگهداری درست از نهالها و منابع طبیعی کشور را به عنوان ثروت ملی در نظر گرفت.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز اجرای این طرح را با اراده و همت همگانی، صد درصد شدنی دانست و گفت:استفاده از تجربیات سالهای گذشته، ما را در اجرای کاشت یک میلیارد درخت کمک خواهد کرد و اکنون با بررسی سالهای گذشته، میتوانیم طرح موفقی را عملی کنیم.
نوبخت تصریح کرد: کمیته علمی سازمان منابع طبیعی، تمامی جوانب کار را بررسی کرده اند، اینکه از چه گونههایی برای کاشت نهال استفاده کنیم. ۵ منطقه رویشی در کشور داریم که برای هرمنطقه یک گونه خاص مناسب است. بیشتر گونههای مقاوم به خشکی کاشت میشود. بحث تامین آب هم بررسی شده است. ۱۴۶ هزار روخانه جاری در کشور داریم که برخی فصلی و برخی دائمی هستند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه تاکید کرد: در طرح کاشت یک میلیارد درخت به غیر از مشارکت همگانی، نیازمند کمک مالی دولت نیز هستیم.
نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی نیز بر ضرورت نگهداری نهالهای کاشته شده تاکید کرد و گفت: در اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، فقط کاشت درختان مد نظر نبوده بلکه مراقبت و نگهداری مستمر از درختان وظیفه ذاتی سازمان منابع طبیعی است.
گفتنی است: در جلسه پیگیری طرح کاشت یک میلیارد درخت (چهارم دی ماه ۱۴۰۲) که با حضور رئیس، مسئولان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و خبرنگاران رسانهها برگزار شد، روند اجرای این طرح ملی و مردمی و اقدامات انجام شده در استانهای کشور همچنین نقش روابط عمومیها در تبیین این طرح بررسی شد.
در این مراسم کولانی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه به ۳۹ پویش مردمی در این استان اشاره کرد. موسویان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان با شرح اقدامات انجام شده در اجرای این طرح در استان خود، گفت: در ۲۲ شهر همزمان پویش نهال کاری اجرایی شده است.
ضروری است طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، با هدف اجرای قانون هوای پاک، قانون جامع آبخیزداری و جلوگیری از گسترش بیابانها و قانون احیای جنگلهای کشور اجرا شود.