از گذشتههای دور خواص متعدد یکی از شربتهای صددرصد ایرانی مورد توجه اطبای کشورمان بوده که برای بسیاری از بیماریها از جمله «کبد چرب» تجویز میشود؛ در این مطلب با خواص این شربت و دستور تهیه آن آشنا میشوید.
«سرکهانگبین» یکی از قدیمیترین شربتهای بسیار مفید و البته صددرصد ایرانی است که ترکیبات اصلی آن، سرکه انگور و عسل است که ترکیب آنها شربتی شفابخش و گوارا را تشکیل میدهد و از گذشتههای دور، خواص متعدد آن مورد توجه اطبای سنتی بوده و همچنان امروزه نیز مورد استفاده قرار میگیرد و برای بسیاری بیماریها تجویز میشود. برخی از فواید شربت «سرکهانگبین» در ادامه آمده است:
ــ کاهشدهنده چربی خون
ــ بازکننده عروق و ضدانسداد
ــ مفید برای کبد و بیماریهای کبدی از جمله «کبد چرب»
ــ تحلیلبرنده سنگ کیسه صفرا
ــ درمان نفخ معده
ــ مفید در درمان مشکلات گوارشی
ــ مفید برای رفع عطش در فصل گرم
ــ مفید برای افراد صفراوی مزاج
ــ مفید برای افراد سودایی مزاج
ــ مفید برای افراد دموی مزاج
ــ در صورت کم کردن مقدار سرکه مفید برای افراد بلغمیمزاج
ــ کمرنگکننده و از بین برنده لکههای پوستی (از جمله بیماری ویتیلیگو Vitiligo یا پیسی)
ــ تصفیهکننده خون
ــ انرژیزا
ــ کمک به سوختوساز بدن
ــ تقویتکننده هوش و حافظه
ــ روشنکننده رنگ پوست در افراد سوداویمزاج.
دستور ساخت «سرکهانگبین»
برای تهیه شربت «سرکهانگبین» نیاز به دو واحد عرق نعنا، دو واحد عسل و یک واحد سرکه انگور طبیعی داریم. برای تهیه سرکهانگبین، هر سه جزء را مخلوط کرده و آنها را داخل ظرف مسی بریزید و با هم بجوشانید؛ در ادامه کف روی آن را بگیرید و صبر کنید تا به یکچهارم برسد و قوام بیاید.
وقتی حبابهای ریز روی شربت ظاهر شدند یعنی شربت شما به غلظت یا قوام مناسب رسیده است؛ حالا صبر کنید تا شربت کاملاً سرد شود. این شربت را در بطریهای شیشهای در یخچال نگهداری کنید و هر شب قبل از خواب میل کنید.