اعلانات مهم, مقالات نشریه, ویدئوها

۱۶۰ نکته دانستنی زنبور عسل بر گرفته از کتاب دکتر نعمت الله شهرستانی

۱۶۰ نکته دانستنی زنبور عسل بر گرفته از کتاب دکتر نعمت الله شهرستانی

۱ – اولین اثری که از زنبور عسل بدست آمده فسیلی است متعلق به چهل میلیون سال قبل که در آن زنبور عسل در داخل صمغ درخت محبوس شده و این فسیل در موزه زنبور عسل در شهر وایمار در آلمان نگهداری می‌شود

https://www.aparat.com/v/60vPB

 ۲اولین اثر نقاشی مربوط به زنبور عسل در یکی از غارهای اسپانیا بدست آمده که در آن شخصی را نشان می‌دهد که از داخل شکاف صخره‌های سنگی عسل بر می‌دارد. این اثر ۱۲۰۰ سال پیش به وسیله غار نشینان همان نقطه بر روی دیوار غار نقاشی شده و هنوز هم در آنجا به همان صورت باقی است.

۳آثار بدست آمده در مصر نشان می‌دهد که در این کشور ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح زنبورداری در کندو‌های گلی و سفالی رسم بوده است.

برای تهیه کتاب زنبور عسل و پرورش آن با شماره

66121163 و 66121167

تماس حاصل فرمایید

۴حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح زنبور عسل در کشور سوئد وجود داشته. زیرا آثاری از آن در جنوب این کشور بدست آمده که فعلا در موزه تاریخ سوئد شهر استکهلم نگهداری می‌گردد.

۶ – در سال ۱۸۵۱ یک آمریکائی به نام لانگستروت قابهای متحرک کندوی زنبور عسل را تعمیم داد و با این کار بزرگترین پیشرفت در تاریخ زنبورداری جهان را بوجود آورد بطوری که تمام اصول زنبورداری امروز روی =ایه‌هایی قرار دارند که وی ایجاد کننده اش بود.

۷یک کندوی خوب در فصل فعالیت شدید ( در اطراف تهران اوایل خرداد ماه ) می‌تواند ۸۰۰۰۰، کندوی متوسط ۵۰۰۰۰ زنبور داشته باشد. همین کندو معمولا در زمستان تعداد زنبور هایش به ۹۰۰۰ عدد یا کمتر تقلیل پیدا می‌کند.

۸ – زنبور عسل برای اینکه یک قاشق چایخوری عسل جمع کند بایستی فاصله ی برابر تهران تا برلین را طی کرده و در بین را دو میلیون بار روی گلها بنشیند.

https://www.aparat.com/v/RgXnp

۱۹ارزش غذایی گرده گل‌های مختلف برای زنبور‌ها یکسان نیست بهترین گرده متعلق به گل بیدمشک است و بدترینش از درختهای برگ سوزنی مثل درخت سرو، کاج و غیره گرفته می‌شود. این حشره با تمام هوش و ذکاوتی که دارد قادر به تشخیص و تمیز دادن گردهی خوب از بد نیست. بطور آزمایشی توانستند وی را حتی وادار به آوردن گرده ی ذغال نمایند.

۲۰ – زنبور عسل هنگام پرواز پر هایش را حدود ۲۰۰ بار در ثانیه تکان می‌دهد و سرعت ظبیعی پروازش تقریباً ۳۰ کیلومتر در ساعت با طور متوسط ۵۰۰ متر در دقیقه است

۱۵۶در تغذیه زنبور‌ها می‌توان از خرمای رسیده سرد درخت مانند خرمای مضافتی هم استفاده کرد. زیرا خرما هم قند بالایی دارد و هم مواد معدنی، پروتئین و ویتامین‌های زیادی دارد و هم زنبور عسل آن را با اشتها مصرف می‌کند. استفاده از خرما گاه تا حد زیادی جبران کمبود گرده در طبیعت را می‌کنند به مانند کیک گرده.

۱۵۸زنبور عسل به طور ذاتی تمایل دارد در جاهای بلند خانه درست کند. اگر ما هم کندو را به ارتفاع ببریم در راندمان تولید تاثیر زیادی دارد و از دیگر خوبی‌های این کار عددم راه یابی ساده موچه‌ها به کندو و کاهش رطوبت گیری از کف زمین و عدم بازگشت زنبور‌های مریض که قادر به پرواز نیستند به داخل کندو است.

۱۵۹برای موم دوزی بهتر است با استفاده از برق ۱۲ ولت ( باطری، ترانس ) به مدت ۳ ثانیه سیم‌های قاب را گرم کنیم تا به راحتی به موم بچسبند.

۱۶۰ – برای صرفه جویی در مصرف موم می‌توان از در ساخت برگ مومی آج دار از نوعی پلاستیک استفاده کرد. بصورتی که لایه ای از موم روی این پلاستیک اسپری شده باشد. از محاسن این روش این است که در دمای بالا مانند موم ریزش نمی‌کند و یا در استراکتور دچار پارگی نمی‌شود و کرم موم خوار به این پلاستیک آسیب نمی‌زند.

https://www.aparat.com/v/60vPB

برای تهیه کتاب زنبور عسل و پرورش آن با شماره

66121163 و 66121167 تماس حاصل فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید