مهم ترین خواص آب و عسل برای سلامتی، کمک کردن آن به کاهش وزن، بهبود ایمنی بدن، کاهش واکنش های آلرژیک، مشکلات تنفسی، تقویت سلامت قلب و عروق و کمک به هضم و گوارش می باشد.
آلرژی را کم می کند
عسل با تنظیم سیستم ایمنی از واکنش های آلرژیک بدن جلوگیری می کند. این امر می تواند التهاب را در سرتاسر بدن کاهش دهد، مخصوصا برای افرادی که سیستم ایمنی آن ها به قدری حساس است که حتی به کوچک ترین محرک ها واکنش نشان می دهند.
کاهش وزن
آب خوردن می تواند به احساس سیری شما کمک کند، احتمال اضافه خوری و خوردن تنقلات بین وعده های غذایی را کم می کند. عسل نیز می تواند تمایل شما به شیرینی را اقناع کرده و به شما در ترک تنقلات شکری و ناسالم و پر از کربوهیدرات کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی
عسل دارای ویژگی های ضد باکتری قوی است که در حضور هیدروژن پراکسید موثرتر هم می شوند. علاوه بر این، عسل دارای مقادیر بسیاری ویتامین C است که می تواند به تولید گلبول های سفید خون کمک کند و بدن را در برابر عوامل خارجی و پاتوژن های عفونی (میکروب های بیماری زا) محافظت کند.
تقویت دستگاه تنفسی
یکی از شناخته شده ترین موارد استفاده از آب – عسل به عنوان درمانی برای مشکلات دستگاه تنفسی مانند گلو درد، درمان سرفه و یا گرفتگی سینوس ها است. این ترکیب آب گرم و عسل می تواند به پاک کردن سینوس ها، کاهش التهاب در دستگاه های تنفسی و سرکوب سرفه کمک کند.
کمک به گوارش
عسل در هر شکل موجود برای تاثیر ضد عفونی کننده آن روی بدن، خصوصا در معده شناخته شده است. اگر دچار تهوع، صرع، گرفتگی و درد داخلی شکم، نفخ، گازهای شکمی بیش از حد و یا هر گونه مشکلات دستگاه گوارش هستید، خوردن روزانه مقدار مشخصی آب عسل می تواند به سرعت این عوارض تحریک کننده و ناخوشایند را تسکین دهد.
بهبود اضطراب و افسردگی
لذت ناشی از عطر و طعم عسل و ترکیب آن با آب می تواند تولید سروتونین را افزایش دهد که یک پیام رسان عصبی آرام بخش و بهبود دهنده خلق و خو است.
عسل حاوی تریپتوفان است که می تواند به سروتونین تبدیل شود. از آنجایی که عسل یک ماده غذایی با کربوهیدرات بالا و پروتئین کم است، همچنین به تریپتوفان کمک می کند تا وارد مغز شود.