زنبورها گرده را به عنوان نان زنبور در کندو ذخیره میکنند. گرده با عسل مخلوط میشود و زنبور ترشحات را در شانهای کندو ذخیره میکند.
نان زنبور تحت تاثیر اسید لاکتیک تخمیر شده و در نتیجه از فساد حفظ میگردد. شانهای زنبور حاوی نان زنبور، اغلب دست نخورده به فروش میرسد. اصطلاح نان زنبور عسل برای گرده ذخیره شده در شان به صورت طبیعی به کار میرود. به طور معمول اصطلاح نان زنبور به گرده انباشته شده در شان توسط زنبور اشاره دارد: در حال حاضر نان زنبور توسط زنبورها به منظور ذخیره سازی پردازش میشود. علاوه بر این در چنین فرآیندی به ذخیره عسل و آنزیمها نیز میپردازد. این نوع از تخمیر اسید لاکتیکی مشابه تخمیری است که در ماست اتفاق میافتد. مخمرهای تولید شده توسط شیر موجب میشود محصول نهایی ارائه شده از نظر مواد مغذی غنیتر و قابل هضمتر گردد. یکی دیگر از مزایای نان زنبور در مقایسه با گرده خشک شده یا فریز شده، مدت نگهداری نامحدود نان زنبور میباشد.
برگرفته از کتاب فرآوردههای زنبور عسل (گردآوری و تألیف: دکتر شهرام دادگستر)
نان زنبور عسل چیست؟
23
مهر