مهندس پیرایرانی: توجه به تغذیه اصولی زنبور عسل ما را از تولید عسل تغذیهای دور میکند
دکتر نیکخواه: آنالیز گرده برای درک واقعی میزان پروتئین دریافتی زنبور عسل
به گزارش خبرنگار مجله زنبورداران پیشرو گفتگوی ویژه تخصصی تغذیه زنبور عسل با حضور مهندس عباداله پیرایرانی کارشناس و پژوهشگر صنعت زنبورداری و دکتر نیکخواه متخصص تغذیه دام و مدیرعامل شرکت کیمیازیم توسط مجل زنبورداران پیشرو برای نخستین بار در استودیو itp برگزار شد.
این نشست که برای اولین بار به صورت گفتگوی زنده در صنعت زنبورداری اجرا میشد در برگیرنده ابعاد جدیدی از مبحث تغذیهی زنبور عسل بود. مهندس پیرایرانی پژوهشگر صنعت زنبورداری گفت: تغذیه یکی از قوانین طلایی است که میتواند به عنوان یکی از ارکان زنبورداری حرفهای به شمار آید.
تاکنون نگاه جدی به تغذیه زنبور عسل وجود نداشته و اگر زنبوردار به سمت تولید عسل تغذیهای رفته دلیلش عدم توجه به تغذیه زنبور عسل است. امروزه یکی از مهمترین رویکردها باید جیرهنویسی علمی برای زنبور عسل باشد.
وی افزود: زنبورداران از ابتدای فصل زنبورداری تا شروع جریان اصلی شهد باید کلنی را تغذیه کنند تاجمعیت به حداکثر رشد برسد. اگر در این مقطع عسلی ذخیره شد میتوان قابهای عسل را کنار گذاشت و اقدام به جمع آوری عسل طبیعی کرد. وی به زنبورداران توصیه کرد حداقل 4 بار با کنه واروا مبارزه کنند.
مهندس پیرایرانی گفت: برای مبارزه با بیماری نوزما که دستگاه گوارش زنبور عسل را تحت تاثیر قرار میدهد 20 تا 30 گرم تیمول را در 100 سی سی الکل طبی 96 درصد حل کرده و به هر سه لیتر شربت یک سی سی از این محلول را اضافه کنند تا بیماری نوزما کنترل شود.
دکتر نیکخواه نیز با اشاره به اهمیت گرده و ترکیب اسید آمینهها گفت: آنالیز دقیقی از گردههای مورد استفاده زنبور عسل در کشور وجود ندارد و بهتر است زنبورداران گردههای خود را آنالیز کنند و میزان پروتئین خام آن را ارزیابی کنند. وی همچنین رطوبت، چربی و کربوهیدرات را از عوامل موثر و تعیین کننده در ارزش غذایی گرده و عرضه و بازرگانی آن دانست.
این متخصص تغذیه دام گفت: به تازگی پریبیوتیکی بر پایه مخمر ساکارومایسس سرویزیه که محتوی ترکیبی از کربوهیدرات ها، دیواره مخمر وپپتیدهای زیست فعال، اسید آمینههای ضروری، ویتامینهای گروه B و آنتی اکسیدانهای طبیعی تهیه تولید شده است که میتوان علاوه بر تامین اسید آمینهها به کاهش استرسهای غذایی و بهبود عملکرد جمعیت بپردازد.
وی نوتری بی را یک محصول دانش بنیان از شرکت کمیازیم که میتواند مکمل گرده و با مزایای مصرف همچون افزایش سلامت کندو، افزایش شهدآوری، تحریک فعالیت تخمریزی ملکه، کاهش مصرف آنتی بیوتیک و افزایش توده بدن و طول عمر زنبورهای کارگر ذکر کرد و تصریح کرد: در مواقع استرس ناشی از کمبود گرده، کوچهای طولانی مدت، ریزگرد و تغییرات ناگهانی آب و هوا میتوان مصرف آن را قدری افزایش داد.
شایان ذکر است در این نشست که به صورت برخط برگزار شد بیش از 200 نفر حضور داشتند و به سوالات مخاطبان پاسخ داده شد.