آخرین خبرها, اخبار, اعلانات مهم, عسل درمانی

عجایب زنبور عسل

  • زنبور ها در موقع پرواز، ۲۰۰ بار در دقیقه بالهایشان را تکان می دهند. سرعت طبیعی پروازشان، تقریبا ۳۰ کیلومتر در ساعت است.
  • پدیده ای به عنوان خواب در زنبور دیده نمی شود. روزها کار جمع آوری شهد و شبها کار تبدیل شهد به عسل و ذخیره آن را انجام می دهند.
  • زنبور عسل می تواند مزه های شیرین، ترش و شور را تشخیص دهد ولی توانایی تشخیص مزه تلخ را ندارد.
  • طول عمر ملکه ۵ سال است. زنبور ملکه ۴ تا ۵ روز بعد از تولد به بلوغ می رسد و توانایی جفتگیری دارد.
  • شعاع پرواز زنبور های کارگر، ۴ کیلومتر است.
  • زنبور عسل فقط در حالت پرواز، قادر به دفع مدفوع خود می باشد. زنبور هرگز در داخل کندو، مدفوع خود را دفع نمی کند. حتی در شرایط سرما که امکان پرواز و خروج از کندو را ندارد، مدفوع خود را به حالت فشرده در بدن خود ذخیره می کند، تا شرایط پرواز برایش مهیا شود.
  • اگر حیوان کوچکی مثل زنبور زرد و یا پروانه وارد کندو شود، زنبور ها با ریختن عسل بر روی حیوان و با نیش زدن، آن را می کشند و جسدش را به خارج از کندو منتقل می کنند. در صورت بزرگ بودن حیوان خارجی، بعد از نیش زدن و کشتن، چون نمی توانند آن را از کندو خارج کنند، با ذرات بره موم حیوان کشته شده را مومیایی می کنند. با این کار از پخش شدن میکروب و بیماری مربوط به لاشه حیوان خارجی جلوگیری می کنند و محیط کندو همیشه تمیز باقی می ماند.
  • زنبور عسل در برابر باد (جریان هوا)، عاجز و ناتوان است و نمی تواند در برابر آن مقاومت کند.
  • بزای اینکه زنبورها، یک کیلو موم طبیعی از خود ترشح کنند، باید ۵.۸ کیلو گرم عسل بخورند.
  • در مناطق شمالی کره زمین، قد نژادهای زنبور عسل، بزرگتر و خرطومشان کوچک تر است. هر چه به سمت جنوب کره زمین پیش برویم، این مورد برعکس می شود.
  • برای متوقف کردن حرکت بچه زنبور های روی درخت و برگرداندن آنها به کندو، می توان از اسپری آب استفاده کرد. زنبور ها با بالهای خیس نمی توانند پرواز کنند و می توانید به کمک یک سبد و یا کندوی خالی آنها را بگیرید. البته خیس کردن بال زنبورها باید به مقدار کم انجام شود.
  • زنبورهای کارگر و ملکه، هم پدر دارند و هم مادر؛ ولی زنبور های نر پدر ندارند و ملکه آنها را از راه باکره زایی تولید می کند.
  • زنبور ملکه در زمان تخم گذاری خود، روزانه ۴.۲۵ برابر وزن خود غذا می خورد.
  • موم طبیعی زنبور عسل در دمای ۶۳ درجه سانتی گراد ذوب می شود.
  • زنبورهای نر عسل بیشتری برای تغذیه خود استفاده می کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید