به گزارش بخش بین الملل مجله زنبورداران پیشرو به نقل از سایتhoneybee.uoguelph.ca به نقل از مطالعهای که در مجله Experimental and Applied Acarology منتشر شد، کنه انگلی Varroa destructor مضرترین عامل زیستی موثر بر سلامت زنبورهای عسل (Apis mellifera) است و مسئول مرگ میلیونها کلنی زنبور عسل در سراسر جهان است. جرب واروآ یک انگل کنه مانند است که از خون و بافت چربی زنبورهای نابالغ و بالغ تغذیه میکند، پاسخ ایمنی آنها را مهار و سبب انتشار بیماریهای ویروسی میگردد که به نوبه خود ممکن است زنبورها را بکشد. علاوه بر این، واروآ منجر به کاهش قابل توجه عملکرد عسل کلنیها میشود. در حال حاضر، زنبورداران برای کنترل کنهها به سموم مصنوعی، داروهای شیمیایی متکی هستند. با این حال، استفاده مکرر از داروهای شیمیایی در کندوها منجر به ایجاد مقاومت کنهها در برابر اجزای شیمیایی این محصولات شده است. استفاده از داروهای شیمیایی همچنین باعث آلودگی محصولات کندو مانند عسل و موم شده که ممکن است تهدیدی برای سلامتی مصرفکنندگان و یا زنبورهای کندو باشد. بنابراین، شناسایی ترکیبات جدید با فعالیت ضد میکروبی بالا و سمیت کم برای زنبورهای عسل که در عین حال بقایای شیمیایی مضر در محصولات کندو باقی نمیگذارد، وظیفه مهم محققین زنبور عسل است.
در مطالعهای که در مجله Experimental and Applied Acarology منتشر شد، یک تیم تحقیقاتی اثربخشی ترکیبات طبیعی از جمله روغن پونه کوهی را در برابر کنههای واروآ تعیین کرد. روغن پونه کوهی با بخارساز برقی به کندو داده شد و بیش از 97 درصد کنهها را بدون تأثیر منفی بر سلامت زنبور از بین برد. علاوه بر این، اکثر کنهها در دو هفته اول درمان در مقایسه با دو هفته آخر در کلنیهای سایر تیمارها از بین رفتند. این نتایج اهمیت رهاسازی مداوم کنههای طبیعی را برای دستیابی به میزان ایمن و بالای کنترل کنه در کندو نشان میدهد. آنها همچنین نشان دادند که یک ترکیب طبیعی و ایمن مانند روغن پونه کوهی ممکن است یک میکروب کش مؤثر در برابر آلودگی ثانویه ناشی از کنههای واروآ در کلنیها باشد. برای اینکه این روش درمانی برای اکثر زنبورداران عملی و قابل استفاده باشد، باید بخارسازهای مقرون به صرفه و کارآمدی تولید شوند، بنابراین، تیم ما به دنبال یافتن کمک از مهندسان برای طراحی چنین دستگاههایی برای مطالعات آینده است.